Név: Fernando Torres Avatar
Poszt: csatár
Születésnap: 1984. március 20.
Születési hely: Madrid, Spanyolország
Mezszám: 9
Korábbi klubok: Atletico Madrid
Meccsek az első csapatban: 116
Gólok az első csapatban: 72
Meccsek a válogatottban: 71
Gólok a válogatottban: 23
Idei meccsek: 0
Idei gólok: 0
Idei sárga lapok: 0
Idei kiállítások: 0

"We bought the lad from sunny Spain, he gets the ball and scores again." És még folytathatnánk a dalt, amelyet rögtön a leigazolása után írtak a szurkolók.

Alig hogy megérkezett Liverpoolba, máris kedvenc lett, hamar belopta magát a Kop szívébe, Liverpool utcáin számos kisgyerek rohangál Torres felirattal a hátán. Ez mondhatni nem is meglepő, ha valaki ilyen számban termeli a gólokat, mint "El Nino", vagyis "A Kölyök".

2007 nyarán írt alá az Anfield Roadra. 20 millió font volt az első ár, de ez a teljesítményétől függően egyre csak nőtt. Megkapta a legendás kilences mezt, amit előtte Ian Rush, valamint az "isten" becenévre hallgató Robbie Fowler viselt.

Hamar törlesztette vételárát, már az első meccsén beköszönt a Chelsea kapujába. Számos rekordot megdöntött első angliai szezonjában. Az Atletico Madrid csapatából érkezett, amikor rengeteg szurkoló szíve tört össze, hiszen kapitányuk elhagyta Madridot. Már fiatalon megjósolták, hogy nagy jövő előtt áll. Ez most be is következett.

A debütáló szezonja utáni két éve borzalmasan alakult a sérülések miatt. Többször is járt specialistánál és megannyiszor meg is műtötték, de hiába, a sérülések mindig kiújultak: hol a combja, hol a térde miatt szorult a partvonal mellé. Viszont amikor pályán volt, nagy számban termelte a gólokat.

2008-ban nem csak a Premier League egyik legjobbja lett, hanem még a spanyol válogatott színeiben Európa-bajnokságot is nyert. Emlékezetes marad számára a Németország elleni finálé, hiszen ő szerezte a találkozó egyetlen, így egyben győztes gólját.
Oldalmenü
Szavazás
Legyen verseny??
igen
mindegy
nem
nem,kell
nins értelme
Naptár